Οι ενοχικοί δήμιοι της Ευρώπης-Γιούνκερ: Πατέρας και πεθερός ναζί/Does Mr. Juncker need a shrink?

Εκτός πρωθυπουργίας ο Γιούνκερ μετά απο 18 χρόνια

Σε άλλο επίπεδο οδήγησε την κριτική που ασκούν οι Βρετανοί στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η εφημερίδα Sun,  οποία χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου ως τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στην Ευρώπη.

Στο δημοσίευμα ο Γιούνκερ χαρακτηρίζεται ως ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη, ενώ η εφημερίδα εκτιμά πως οι βλέψεις και τα αιτήματά του για μια πιο ενωμένη Ευρώπη προέρχονται από την «ντροπή» που νιώθει για τον πατέρα του και τις πράξεις του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Sun», ο πατέρας του Γιούνκερ, εργαζόμενος στη χαλυβουργία, αναγκάστηκε να ενταχθεί στο γερμανικό στρατό και να πολεμήσει στη Ρωσία από το 1941. «Η εμπειρία του πατέρα του είχε μεγάλη επίδραση στον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Δεν θέλει να επαναληφθεί η ιστορία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, η «Sun» αναφέρει ότι ο πεθερός του Γιούνκερ και πατέρας της συζύγου του, Κριστιάν, Louis Mathias Frising, ήταν καθηγητής στο Λουξεμβούργο, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην χώρα το 1940.

Ο πεθερός του κ. Γιούνκερ προσφέρθηκε -σύμφωνα με το δημοσίευμα- να γίνει ο επικεφαλής της γερμανικής προπαγάνδας, ενώ ήταν επίσης υπεύθυνος για την επιβολή ενός νόμου ο οποίος περιόριζε κατά πολύ τα δικαιώματα των Εβραίων. Έπειτα από το Ολοκαύτωμα, ο Frising, ο οποίος πέθανε το 2004, έχασε την άδεια διδασκαλίας του.

Η «Sun» καταλήγει αναφέροντας ότι το ζεύγος Γιούνκερ ζει σε μία έπαυλη αξίας δύο εκατ. λιρών κοντά στο Λουξεμβούργο αλλά και πως ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην πρωθυπουργού, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

πηγή

 

‘RUTHLESS opportunist’ Jean-Claude Juncker — who admits lying and backs secret debates on European finances — wants to be the next president of the European Commission, states R. Murdoch’s The Sun, sticking a «nazi» star on the EU Commission hopeful and his wife.

Read more here.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s