ΕΓΕΡΘΗΤΙ: Δημοκρατία, τέλος!

empros-egerthiti

Η Μεταπολίτευση του 74 ήταν πράγματι μια  «επάνοδος». Η επαναφορά ενός καθεστώτος  που προσδιορίστηκε από βία, νοθεία, αθέμιτο  και άναρχο πλουτισμό, και, ίσως πιο σημαντικά, αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας και των παραδοσιακών αξιών της.

Οι σταθερές αδυναμίες της προδικτατορικής και της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας, η μαφιόζικη μοιρασιά της εξουσίας σε πολιτικές φαμίλιες, η κληρονομικώ δικαιώματι μεταβίβαση της εξουσίας στα χέρια των πλέον ανίκανων και ιδιοτελών, οι πελατειακές σχέσεις  που εξευτελίζουν τον Έλληνα Πολίτη, επιβεβαιώνουν ότι το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, όπως και αυτό που ανακάλεσε, πάσχουν στη ρίζα τους.

Η «Νέα Μεταπολίτευση» Σαμαρά είναι το τρις ξαναζεσταμένο από την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα κακέκτυπά του, οι άνθρωποι το Σημίτη, οι Μαρκογιαννάκηδες και οι Γιατράκοι, και όλος ο συρφετός της διαπλοκής και του αίσχους της «Δημοκρατίας» τους.

Οι συνεχιζόμενες παράνομες διώξεις εκ μέρους μιας θρασύτατης ολιγαρχίας εναντίον του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, είναι η κορωνίδα και το κύκνειο άσμα ενός βαθύτατα αντιλαϊκού καθεστώτος το οποίο δια του ύπατου πολιτειακού παράγοντα περιφρονεί ευθέως την Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας, το θεμέλιο της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Σαράντα χρόνια Μεταπολίτευσης  δείχνουν την ανάγκη ριζικής αλλαγής των κανόνων του πολιτικού συστήματος.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ  Φ.57 ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΕΜΠΡΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s