Θερμοπύλες, ένας χρόνος μετά

 

 
Άρθρο της Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην εφημερίδα “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 
Η κατανυκτική τελετή τιμής στις Θερμοπύλες φανέρωσε φέτος πιο πολύ από κάθε χρονιά την σχετικότητα του Χρόνου και τη δύναμη της Θέλησης ως μέτρων της πραγματικότητας. Την παρουσία και την απουσία που τις ορίζουμε οι ίδιοι όσο επιλέγουμε να θυμόμαστε αλλά να μην νοσταλγούμε, να μαχόμαστε και να συνεχίζουμε, να πέφτουμε εφτά φορές και να σηκωνόμαστε οχτώ.
 
Με τον Αρχηγό, Βουλευτές και φίλους της Χρυσής Αυγής επί ένα σχεδόν έτος φυλακισμένους χωρίς πραγματική κατηγορία πέραν της αθλιότητος της «εγκληματικής οργάνωσης» των Σαμαρά-Αθανασίου, το πολιτικό σύστημα πίστευε ότι θα τελείωνε με τους Εθνικιστές. Απέτυχε. Είμαστε παρόντες, πρόθυμοι να εκμαιεύσουμε από την Ιστορία το Αύριο της Ελλάδας.
 
Ξέρουμε ότι με την συνδρομή των καθοδηγητών του το καθεστώς ετοιμάζει νέες παρανομίες και αθλιότητες. Και πάλι θα αποτύχει. Τώρα, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν διαβεί την έρημο της αμφιβολίας κι έχουν περάσει στην εθνική αντίσταση. Ολοένα πληθαίνουν αυτοί που βεβαιώνονται όταν τους λέμε πως η «Δημοκρατία» των Σαμαρά-Βενιζέλου-Παπούλια δεν είναι δημοκρατία, και πως η «Δικαιοσύνη» του Αθανασίου (αυτή που κρατά φυλακισμένη την μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, αλλά αφήνει ελεύθερους καταχραστές του Δημοσίου και εμπόρους ναρκωτικών), επιβεβαιώνει πως «η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί».
 
Οι πολιτικά και οικονομικά διαπλεκόμενοι περίμεναν από μας είτε μια συναλλαγή είτε μια επανάσταση. Μαθημένοι να εκλιπαρούν και να παζαρεύουν, δεν είναι σε θέση να καταλάβουν γιατί έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους. Τους απαντάμε. Δεν εξαγοραστήκαμε γιατί οι Ιδέες και η Ψυχή μας, δεν έχουν τιμή πωλήσεως. Δεν αγοράζονται γιατί δεν πωλούνται. Μόνο μοιράζονται σαν το ζεστό ψωμί γύρω απ’ το τραπέζι της Φυλής μας, μια Κοινωνία Πιστών που γεύεται Πριν και Αύριο με μια αδιατάρακτη βεβαιότητα.
 
Περίμεναν οι νεόπλουτοι της εξουσίας μιαν επανάσταση υπαγορευμένη από την οργή των ανώνυμων απελπισμένων. Μια επανάσταση που θα καταπνιγόταν εύκολα από την αστική ανασφάλεια και την κοινοβουλευτική αντισηψία. Οι πολιτικοί κρατούμενοι της Χρυσής Αυγής, όμως,- κι εκεί το Σύστημα έκανε λάθος-, έχουν ταυτότητα, όνομα, πρόσωπο και Ιστορία που γράφουν οι ίδιοι και οι Ελεύθεροι Έλληνες, οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες, κάθε μέρα που περνά. Η φυλακισμένη, εκλεγμένη από τον ελληνικό Λαό ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν είναι αναλώσιμη σαν τα «στελέχη» των αστικών κομμάτων. Είναι η ίδια η φλόγα που ανάβει τις δάδες μας, είναι οι φωνές χιλιάδων συναγωνιστών που ενώνονται σε έναν Ύμνο.
 
Οι διώξεις, οι φυλακίσεις, η συνωμοσία της σιωπής και οι αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις πολιτικών και ΜΜΕ, το κλίμα τρομοκρατίας και οι παρακολουθήσεις, -δεν έχει σημασία πλέον τι είναι νόμιμο και τι παράνομο σε ένα καθεστώς που ποδοπατά το Δίκαιο για να διατηρηθεί στην εξουσία-, έκαναν το Εθνικιστικό Κίνημα δυνατότερο.
 
Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ. Με σπαθί ή πένα, σαν αμόνι ή σαν σφυρί ανάλογα με τις συνθήκες που εμείς θα επιλέξουμε ή θα δημιουργήσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε γιατί Πρέπει, γιατί Μπορούμε, γιατί το απαιτεί η Ανάγκη, η Ιστορία, η Πατρίδα. Γιατί το χρωστάμε στους φυλακισμένους του Κορυδαλλού, της Θήβας και του Μαλανδρίνου, στους νεκρούς του Νέου Ηρακλείου και στους Ήρωες των Θερμοπυλών. Μα πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στους αγέννητους που περιμένουν να σαρκωθούν σε μιαν Ελεύθερη Πατρίδα. Γι΄ αυτούς ας είναι η νίκη μας.
 
ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s