Η ιδιωτικοποίηση Παιδείας και μεταφορικού έργου (επιβατικού και εμπορευματικού) τέμνονται και συναντούν την λαθρομετανάστευση. Στο σημείο αυτό συνθλίβονται οι Έλληνες μαθητές και οι οικογένειές τους στην Ανατολική Αττική και στο σύνολο της Αττικής Περιφέρειας! Ομολογία αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος εξελέγη με τον συνδυασμό της κας Δούρου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Πηγή: Το πολιτικό ιστολόγιο της Κυριακής

Η Ελληνική Αυγή είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα όλων των βασικών και κρίσιμων κρατικών υποδομών -των μέσων μαζικής μετακίνησης εν προκειμένω- και υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας. 

Ως εκ τούτου αντιμάχεται σθεναρά το μνημονιακό πνεύμα και γράμμα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001/2013, που επιδιώκει την βίαιη περικοπή των προσφερομένων μαθητικών δρομολογίων, μειώνοντας τον αριθμό των μεταφερομένων μαθητών, με γελοίες δικαιολογίες υπέρβασης κατά 1 μ. του ανώτατου χιλιομετρικού ορίου.

Η συνέπεια θα είναι η επιβάρυνση του ελληνικού οικογενειακού βαλαντίου, η μειωμένη προσέλευση μαθητών στα ήδη υποβαθμισμένα, υπερπληθυσμένα και ανεπαρκή εξ αιτίας της λαθρομετανάστευσης δημόσια σχολεία, γεγονός που θα επιτρέψει την πλήρη ανάδυση και επικράτηση της ιδιωτικής παιδείας. 

Το 2013 οι μεταφορές 19.000 μαθητών της Αττικής κόστισαν 17 εκ. ευρώ, αλλά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο το 2014 η σχεδιαζόμενη δαπάνη δεν πρόκειται να υπερβεί τα 12,5 εκ. ευρώ, ποσόν που μόλις επαρκεί για 12.000 μαθητές…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 422 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s