Τέσσερις υπουργοί εξέθεσαν την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη – Δυστυχώς και γύρισαν πίσω και είναι ακόμη υπουργοί

varvitsiotis-sfyri

Μια είδηση που περνάει στα ψιλά αλλά είναι η καλύτερη απόδειξη ότι στην Ελλάδα μετά από 4 χρόνια μνημονίου τίποτε δεν έχει αλλάξει σε αντιλήψεις και πρακτική.

Τέσσερα μέλη της κυβέρνησης βρέθηκαν ταυτοχρόνως στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στο 16ο ετήσιο επενδυτικό forum της Capital Link προκειμένου να αναζητήσουν επενδύσεις για τη χώρα μας.

Από μόνη της είναι μια εντυπωσιακή είδηση. Το ακόμη εντυπωσιακότερα όμως είναι αυτά που αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης:
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου βρέθηκαν λοιπόν ταυτοχρόνως στη Νέα Υόρκη. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία και των τεσσάρων υπάρχουν ορισμένα σημεία που κάνουν την ιστορία ιλαροτραγωδία.

Αρχικά δεν αποτελούσαν μια ενιαία αντιπροσωπεία, άρα ο καθένας πήγε μόνος του. Κατά συνέπεια έμενε και όπου ήθελε. Δεν υπήρξε δηλαδή κανένας συντονισμός, καμία κοινή προετοιμασία, καμία κοινή ατζέντα καμία κοινή παρουσία.

Η μοναδική στιγμή που συναντήθηκαν στην πολυάνθρωπη αμερικανική μεγαλούπολη ήταν το γεύμα που παρέθεσαν οι ομογενείς στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν. Εκεί, μεταξύ ενός καλοψημένου και ενός medium to well steak αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο καθένας από αυτούς θα ισχυριστεί ότι έκανε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα και για την προβολή της. Θα μπορούσε να είναι και έτσι.

Όμως, και μόνο το γεγονός ότι τέσσερις Έλληνες υπουργοί βρέθηκαν να περιφέρονται ασυντόνιστοι στη Νέα Υόρκη δημιουργεί μείζον ζήτημα, όχι τόσο οικονομικής φύσεως αλλά κυρίως πολιτικής και θεσμικής.

πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s