Το… μενού του Κώστα-Τι ετοιμάζει ο πρώην Πρωθυπουργός στον απερχόμενο ένοικο του Μαξίμου

KARAMANLIS
Μετά από πολλά κοψίδια και μπόλικα κατρούτσα στα οβελιστήρια της Βάρης και των περιχώρων της Ραφήνας, με την μισή και πλέον κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. να τραπεζώνεται μαζί του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φαίνεται πως αποφάσισε να ασχοληθεί με το πολιτικό μενού.

Ήδη, μαγειρεύει το κυρίως «πιάτο» που θα σερβίρει στον Αντώνη Σαμαρά την επαύριο της εξευτελιστικής ήττας την οποία θα υποστεί μαθηματικά η «ψοφοδεξιά» στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Πρόκειται για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, στον οποίο θα συμμετέχουν πρώην και νυν «γαλάζιοι» βουλευτές.
Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τους χειρισμούς του διαδόχου του, με τον οποίο «δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους», αφού ακόμη και οι γευστικές επιλογές τους είναι διαμετρικά αντίθετες. Εκείνος είναι λάτρης των κρεατικών ενώ στον Σαμαρά αρέσει η σφυρίδα με τηγανιτές πατάτες.

Μια πρώτη γεύση θα λάβει πολύ σύντομα ο υπ’ ατμόν πρωθυπουργός όταν θα προσπαθήσει να συγκροτήσει ψηφοδέλτια και να ενεργοποιήσει τον νεοδημοκρατικό κομματικό μηχανισμό. Με έκπληξη θα διαπιστώσει ότι αρκετοί απ’ αυτούς που γευματίζουν (φανερά και μυστικά) με τον Σερραίο πολιτικό, θα αρνηθούν να εκτεθούν ως υποψήφιοι, ακόμη κι αν είναι ήδη εκλεγμένοι.

Αλλά κι όσοι από την ομάδα των Καραμανλικών πουν το «ναι», θα το κάνουν «με μισή καρδιά», καθώς στις τάξεις τους ολοένα και αυξάνονται οι φωνές για ολική ρήξη με το ιερατείο της Πολιτικής Άνοιξης, που τους έχει επιβληθεί.
Δεν είναι τυχαία η έκφραση που χρησιμοποιεί τελευταία πρώην υπουργός όταν αναφέρεται στην παρέα που κυβερνά από τα υπόγεια του Μαξίμου «πρέπει να τελειώνουμε με τους αποτυχημένους της Πανδρόσου», όπως τονίζει με κάθε ευκαιρία, εννοώντας προφανώς αυτούς που μετακόμισαν στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο από το κτίριο που στεγαζόταν η ΠΟΛ.ΑΝ., επί της ομώνυμου οδού, πλησίον της πλατείας Μοναστηρακίου.

Το βέβαιο είναι ότι στην πολιτική κουζίνα της «φιλελεύθερης παράταξης» ακονίζονται από τώρα τα μαχαίρια για το τελικό ξεκαθάρισμα. Όλες οι κινήσεις δείχνουν ότι σε περίπου δύο μήνες θα ξεσπάσει «εμφύλιος σπαραγμός» στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς τότε τοποθετείται και η επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος που θα φέρει την προσωπική σφραγίδα του Καραμανλή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επί δωδεκαετία πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αποφύγει, μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε παρέμβαση και δήλωση που θα μπορούσε να θεωρηθεί υπονομευτική προς τον Σαμαρά, όπως παράλληλα απέφυγε να τον στηρίξει δημοσίως, επιλέγοντας την στάση της σιωπής.

Τακτικός συνδαιτυμόνας του αποκαλύπτει στο ΕΜΠΡΟΣ ότι (εξ)αναγκάστηκε να ψηφίσει και νομοσχέδια των οποίων δεν πίστευε την αποτελεσματικότητα, ενώ συγχρόνως είχαν έντονο αντικοινωνικό χαρακτήρα, περιθωριοποιώντας σημαντικές κατηγορίες πολιτών.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαφωνήσει και με την άσκηση ποινικών διώξεων, χωρίς την ύπαρξη ενοχοποιητικών στοιχείων, κατά της ηγεσίας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για καθαρά πολιτικό πρόβλημα και όχι για δικαστικό θέμα». Αποδέχτης της συγκεκριμένης θέσης του μαζί με την άποψη πως «πρόκειται για μια άστοχη ενέργεια που θα τους περιχαρακώσει (τους Εθνικιστές)», ήταν ο τότε (Οκτώβριος του 2013) υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Φυσικά, ούτε ο Καραμανλής αγάπησε ξαφνικά την Χρυσή Αυγή ούτε θέλησε να εμφανιστεί ως αυτόκλητος υπερασπιστής της. Απλώς, μέτρησε στο πολιτικό ζύγι από την μια μεριά τις ανύπαρκτες αποδείξεις που του παρουσίασε ο Κερκυραίος δικηγόρος των Ρόντσιλντ για την δήθεν εμπλοκή του Λαϊκού Συνδέσμου στην στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και από την άλλη, το κόστος αν δεν ευσταθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

Λίγους μήνες μετά δικαιώθηκε, με την Χρυσή Αυγή να αυξάνει κατά δυόμισι ποσοστιαίες μονάδες τις δυνάμεις της στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών και να θριαμβεύουν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος στην Αθήνα και στην Περιφέρεια Αττικής, αντίστοιχα.
Πρότεινε για «πλάκα» τον Δήμα
Ενδεικτικό της …ψυχεδελικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Σαμαράς είναι και το γεγονός ότι το «όνομα του Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας του το πρότεινε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Καραμανλής», σύμφωνα πάντα με τα όσα μας εκμυστηρεύτηκε ο παλιός «γαλάζιος» πολιτικός. Πιο συγκεκριμένα, στην συνάντηση που έγινε στις 29 Οκτωβρίου στο εστιατόριο «Μύλος», γνωστού ξενοδοχείου των Αθηνών (πάλι επρόκειτο για γεύμα), ο πρώην πρωθυπουργός υπέδειξε για διάδοχο του Παπούλια τον Κορίνθιο πολιτικό. Όταν ο Σαμαράς τον ρώτησε ποιον θεωρεί κατάλληλο για νέο ένοικο στο νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού, του απάντησε «γιατί δεν κάνεις τον Δήμα που είναι και ο αντιπρόεδρός σου;».

Πάντως, η πρώτη αναφορά στο πρόσωπο του τελευταίου ήταν την Πέμπτη 29 Μαϊου, σε δείπνο που δόθηκε στην οικία του αδελφού του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέα, προς τιμήν του πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ Ελληνοαμερικανού, ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη. Τότε ο πρωθυπουργός μεταξύ οίνου και ψαριού, είχε προσεγγίσει τον προκάτοχό του, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Όταν αυτός του είπε ορθά κοφτά ότι δεν ενδιαφέρεται, του ζήτησε να του υποδείξει μια εναλλακτική λύση.
Σχεδόν αυθόρμητα, βοηθούσας και της ατμόσφαιρας, ο Καραμανλής του είπε «γιατί δεν βάζεις τον Σταύρο;».

Η πρώτη σκέψη για να πάρει πολιτικό διαζύγιο από την Ν.Δ., που δεν θυμίζει σε τίποτε το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο «δημότης Ραφήνας» κατά δήλωσή του, ήταν στο εστιατόριο «Prime Grill» στο Νέο Ψυχικό.
Στο τραπέζι που έκλεισε η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, με αφορμή τα γενέθλιά της, κάθονταν μεταξύ άλλων οι Θόδωρος Ρουσόπουλος, Μάρα Ζαχαρέα, Ευάγγελος Αντώναρος, Λευτέρης Ζαγορίτης, Κώστας Πουπάκης και Γιώργος Παπανικολάου.

Εκεί, για πρώτη φορά, τέθηκε από τους παραπάνω το θέμα της ανάληψης πρωτοβουλίας εκ μέρους του, μέσω ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, για «την σωτηρία της κεντροδεξιάς που καταρρέει».

Αρχικά, ο ίδιος προτίμησε να μην εκθέσει τις σκέψεις του, προτιμώντας τις πιατέλες με σατομπριάν, Τ-bone, μοσχαρίσιο συκώτι και κοτόπουλο που γέμισαν το τραπέζι του. Όταν ολοκλήρωσε το δείπνο του, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, με την γεύση του κρέατος να σβήνει στο λευκό κρασί, αποκάλυψε ότι είναι δέκτης πολλών προτροπών για την «επανασύσταση του χώρου».

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να ετοιμάζεται να δώσει την «χαριστική βολή» στο ετοιμόρροπο οικοδόμημα της Ν.Δ. Και βέβαια από την κατεδάφιση και τα υλικά της θα ανεγερθούν διάφορα παραπήγματα όπως οι «Ρίζες» ή η «Πατριωτική Ένωση», που δεν έχουν καμιά απήχηση και επιρροή στους Έλληνες Πατριώτες. Για τους τελευταίους έφτασε η στιγμή να απεγκλωβιστούν από το μόρφωμα – γέννημα της μεγαλοαστικής τάξης που ακούει στο όνομα Ν.Δ. και να συστρατευθούν στο στρατόπεδο των Εθνικιστών.
Γ. ΦΡAΓΚΟΣ

(Εθνική Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, Φύλλο 76)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s