«ΘΕΣΜΟΙ» ΚΑΙ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ»

a

Ελάτε ρε μάγκες, να αφήσουμε τα αρχαία και τα μορφωμένα για μια φορά και να μιλήσουμε λαϊκά, και αντρικά και τίμια και σε κατώτατο επίπεδο λόγου και συμπεριφοράς -κατά Γιανναρά- μπας και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.

Καλεσμένοι στην κουβέντα μας οι κουστουμάτοι γραβατοφορεμένοι της Μασονοδεξιάς, οι τέως ζιβαγκοφορούντες του κλεφτοΠΑΣΟΚ, οι πλούσιοι Αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ με τα μαντηλάκια και τις καταθέσεις στο εξωτερικό και οι επαγγελματίες «εργατοπατέρες» του κόμματος του Αβραάμ Μπεναρόγια. Σε μια γωνία απομονωμένοι εμείς οι παληοεθνικιστές ΕΛΛΗΝΕΣ, χώρια από τους εκλεκτούς του Δημοκρατικού τόξου (κατά τον εκ Θεσσαλονίκης «βαρύμαγκα» συνταγματολόγο Βαγγέλα, που με τον «μαζί τα φάγαμε» έχουν ξεφτιλίσει την κοινωνία κι εμάς τους χοντρούς, που είμαστε καλοί άνθρωποι.).

Ρε αγόρια ζόρικα, είσαστε για μία Ελληνική επανάσταση ενάντια στους «θεσμούς» της Εβραιοπαϊκής συμμορίας; Προσέξτε, ρε αλάνια, τι θα απαντήσετε, γιατί αυτά είναι δύσκολα, πράγματα και δυσκολώτερα είναι τα επακόλουθα.

Λοιπόν, αν πράγματι είμαστε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα των ανθρώπων, που πήραν την πατρίδα και την μεγάλωναν συνέχεια από 1821 μέχρι σήμερα, ακούστε:

Χαιρετάμε στους σκυλόφραγκους και φεύγουμε από την βρωμοσυμμορία τους.

Δίνουμε στους λαούς τους τον λόγο της Ελληνική τιμής μας ότι εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα τους εξοφλήσουμε μέχρι δραχμής -θα έχουμε επιστρέψει στο νόμισμά μας- τα χρέη των κλεφτοπολιτικών κατά την λαϊκή έκφρασιν «άλλος γ……και άλλος πληρώνει τα γ……..».

Τελειώνουν οι χαμένες ώρες στις καφετέριες, στα μπαράκια, στα φορητά τηλέφωνα (βαρβαριστί κινητά από το mobile), μπροστά στις τηλεοράσεις και τα διαδίκτυα.

Γυρίζουμε, όσοι έχουμε σπίτια και χωράφια στους τόπους καταγωγής μας και εξασφαλίζουμε το φαΐ των Ελλήνων με την αξεπέραστη πρωτογενή παραγωγή μας, παίρνοντας στις δουλειές μας άνεργους ΕΛΛΗΝΕΣ χωρίς εκμετάλλευση.

Οι πάσης φύσεως επαγγελματίες ασκούν νομίμως τις δραστηριότητές τους, κόβουν αποδείξεις και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους.

Οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί και οι πάσης φύσεως επιστήμονες θα ζουν με το πλατωνικόν ρητό «Πάσα επιστήμη  χωριζομένη αρετής αμαρτία εστί και ου σοφία φαίνεται». Δύσκολο, ε;

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου γενικώς, θα εργάζονται και δεν θα κοροϊδεύουν. Όποιος νομίζει ότι παίρνει λίγα χρήματα και αξίζει περισσότερα, θα παραιτείται για να μας αποδείξη την αξία του στον ιδιωτικό τομέα.

Μπορούμε όλοι μας –και πρώτος ο γράφων- να ζήσουμε σε μικρότερα σπίτια, με ένα αυτοκίνητο κατά οικογένεια, με ένα τηλέφωνο, με μία τηλεόραση.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω πάμπολλα τα οποία δεν χρειαζόμαστε για να ζήσουμε περήφανα στην πατρίδα μας.

Ήδη στ’ αυτιά μου έρχονται τα χλευαστικά σχόλιά σας: «Ο άνθρωπος είναι βλαμμένος». «Αυτός είναι εκτός πραγματικότητος». «Μήπως είναι εξωγήινος;»

Ακούστε άντρες του σκυλορωμαίικου ψευτοκρατιδίου: Βλαμμένος ήταν ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Παύλος Μελάς, ο Ιωάννης Μεταξάς και τόσοι άλλοι άγνωστοι; Η Πατρίδα –κατά καιρούς-κάηκε από τους «μορφωμένους» και τους γραβατωμένους καθηγητάδες, οι οποίοι με τις γλωσσικές περιπλοκάδες τους έρριχναν στάχτη στα μάτια των Ελλήνων. Ελάτε να ζήσουμε με την φασολάδα μας και την αξιοπρέπειά μας, με τα άγρια χόρτα μας και την υπερηφάνεια μας, με το κρεμμύδι μας και την τιμή μας.

Αν δεν μπορούμε, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα είναι ζητιάνοι των σκυλόφραγκων και η ένδοξη πατρίδα μας μία ξεφτιλισμένη νομαρχία.

Αυτά σας τα γράφει ένας –προ 60 ετών- μικρός μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Ελληνορώσων, όπου τα μικρά πεινασμένα Ελληνόπουλα μάθαιναν ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στο 2ο διάλειμμα κορόιδευαν την πείνα τους με λίγο κίτρινο βούτυρο και τυρί, που μας έδιναν, η δε μάνα μου μού έλεγε: «Χρήστο, να μην τρως στο σχολείο, εμείς, έχουμε στο σπίτι, ας το φάει άλλο παιδάκι». Τα φτωχά παιδάκια του Σχολείου μας έγιναν άξιοι ΕΛΛΗΝΕΣ, μορφώθηκαν και πρόκοψαν στην ζωή τους με μπαλωμένα ρούχα και δανεικά βιβλία, αλλά με τις αξίες του ελληνικού ηρωικού τρόπου ζωής να τους στηρίζουν στις δυσκολίες.

Ελάτε τώρα, ρε νέοι επαναστάτες του γλυκού νερού, που τα έχετε όλα με τις θυσίες των δικών σας και είστε όλο αμπελοφιλοσοφίας. Ο αγώνας θέλει κ… από κρανιά (σκληρό ξύλο).

Αποδείξτε ρε, ότι δεν κωλώνουν τ’ αλάνια και ζήστε ελεύθεροι και όχι σκυμμένοι δούλοι των υλικών απολαύσεων και της «ευρωπαϊκής» αποχαυνώσεως.

Λεξιλόγιον

Αλάνι (το): χώρος υπαίθριος άδενδρος, εντός ή εγγύς πόλεως, οπότε οι συνήθως εκεί συχνάζοντες αλάνηδες. Θυμηθείτε όλοι ότι στα νιάτα μας παίζαμε μπάλα στις «ΑΛΑΝΕΣ» χωρίς να γίνουμε αλήτες, αποκτήσαμε διαχρονικές φιλίες και ανδρωθήκαμε κοινωνικά, άλλως τε όλοι μας προτιμούμε τις «αλανιάρες» κότες.

Ξεφτιλισμένος (ο,η,το): από το ξεφτιλίζω (δημ. ξεφιτιλίζω) σύρω προς τα έξω το φυτίλι του λυχναριού και το καθαρίζω (ξεφτίλισε το λυχνάρι, γιατί δεν φωτάει), αυτό οδηγεί στο ξεφτώ, ξεφτάω, ξεφτίζω à επί ρούχων τριμμένων από την πολλή χρήση à επί ανθρώπου, παρακμάζω χρεοκοπώ ηθικώς à ευτελής (ευτελίζω=καταφρονώ) ο έχων χαμηλήν τιμήν, ο φθηνός, ο ευαπόκτητος (αυτός που μπορείς να αποκτήσης ΦΘΗΝΑ). Καταλάβατε τώρα;

Ζόρικος (η,ο): επί εργασίας ή ενέργειας, δυσχερής, δύσκολος, κουραστικός (ζόρικη δουλειά, τα πράγματα είναι ζόρικα) επί προσώπου (παιδί ζόρικο, ανυπότακτο). Ρήμα ζορεύω (ζορίζω) à πίεσις à αναγκασμός-ζόρι.

Μάγκας (ο):άτακτος στρατιώτης ανήκων εις μίαν μάγκαν (σώμα ατάκτων κατά την Εθνικήν Επανάστασιν του 1821) à αμέριμνος, ζωηρός, ευφυής, επιτήδειος, τολμηρός οι καλές έννοιες στις οποίες συμφωνούμε, εν αντιθέσει με τα: [πονηρός, διεφθαρμένος, ακόλαστος, κ.λπ.

Κωλώνω: οπισθοχωρώ με τα νώτα, πάω κώλο-κώλο, επιστρέφω πίσω, γυρίζω πίσω πριν φτάσω στο τέρμα κάνω κάτι (κάποιον) να επιστρέψη. (απ’ αυτόν που πας δεν βγαίνεις. κώλωσε πίσω-επήγαινε για το εξωτερικό και τον κωλώσανε).

Κρανιά (η): Το φυτόν κρανεία ή άρρην (το ξύλον του είναι σκληρόν και ελαστικόν κι απ’ αυτό κατασκεύαζαν δόρατα και τόξα «το εκ κρανείας δόρυ»). Από αυτό η λέξις ΚΡΑΝΙΟΝ (το προφυλάσσον τον εγκέφαλον).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΚΟΛΟΣ

(Δημοσιεύθηκε στο Φ. 89 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: