Όταν η τρολιά γίνεται πρώτο θέμα και προκαλεί πανικό

Δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε και για ποιο λόγο. Για να σπάσει πλάκα, για να πει κάτι, γιατί ήθελε να εκθέσει τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα; Για όποιο λόγο κι αν το έκανε τα κατέφερε και μάλιστα καλύτερα από τη πιο τρελή του προσδοκία.

Το αδιανόητο σενάριο θέλει, λέει, τη Χρυσή Αυγή να ψηφίζει στην τρίτη ψηφοφορία τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κι αντί να συζητάμε για μιας κακής ποιότητας χιούμορ από το μεσημέρι της Τρίτης έχει ξεκινήσει ένα απίστευτο γαϊτανάκι δηλώσεων και πανικού χωρίς καμία εμβάθυνση.

Το σύνολο του μιντιακού αλλά και του πολιτικού συστήματος επιδεικνύει μυαλό σπουργιτιού. Και καλά τα μίντια, διακινούν και κανένα σενάριο για να περνάει η ώρα. Ιδιαίτερα τα διαδικτυακά που πρέπει να ανεβάζουν μια είδηση κάθε δύο λεπτά. Και να πουλάνε μάλιστα γιατί οι διαφημίσεις έρχονται με τα κλικ.

Οι υπόλοιποι και κυρίως το πολιτικό σύστημα, γιατί άραγε τσίμπησαν στη μεγαλειώδη τρολιά:

  • Υπάρχουν ορισμένες πιθανές εξηγήσεις, αλλά και πάλι η ελαφρότητα είναι αβάσταχτη:
  • Ορισμένοι γιατί όντως το πολιτικό τους κριτήριο είναι μικρό.
  • Ορισμένοι γιατί έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε πανικό.
  • Άλλοι για να πουν τη δική τους παπάρα και να τη δούνε δημοσιευμένη.
  • Κάποιοι παρασύρονται από το… ρεύμα.

Υπάρχει φυσικά και μια άλλου τύπου εξήγηση που λέει ότι ορισμένους τους ωφελεί αυτή η αναμπουμπούλα γιατί εκθέτουν ένα μεγάλο μέρος του σημερινού πολιτικού προσωπικού. Ίσως είναι και αυτοί που το… έσπειραν και τώρα απλώς το σπεκουλάρουν.

Η ουσία είναι μία. Δεν γίνεται να ψηφίσει η Χρυσή Αυγή για πρόεδρο το Δήμα. Δεν έχει να κερδίσει το παραμικρό. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θέλει εκλογές. Και θέλει, γιατί πάνω από όλα θέλει να επανεκλεγούν, ως είδος λαϊκής νομιμοποίησης όλοι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της.

Τι νόημα έχει λοιπόν να ψηφίσει έναν πρόεδρο που θα παραιτηθεί ακόμη και αν τον παρακαλάει γονατιστός ο Σαμαράς να παραμείνει. Και τι θα πει μετά στους ψηφοφόρους της; Κάναμε μια πλάκα για να περνάει η ώρα. Προφανώς είναι αστεία η συζήτηση.

Άλλωστε κανείς από τη Χρυσή Αυγή δεν υπονόησε καν τέτοιο ενδεχόμενο. Αντιθέτως ο προφυλακισμένος ηγέτης της ήταν σαφέστατος όταν δήλωσε: «Θα πολεμήσουμε την πολιτική του Μνημονίου μέχρι της τελικής απελευθερώσεως της Χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους και η επόμενη νικηφόρα μάχη θα είναι η ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου 2014».

Το πρόβλημα όμως υπάρχει και δεν είναι η ενδεχόμενη ψήφος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Είναι το επίπεδο της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου.

ΥΓ: Παρέλκει να εξετάσουμε σε αυτό το σημείωμα γιατί είναι σωστό να πέφτει μια κυβέρνηση με τις ψήφους μιας εγκληματικής οργάνωσης ενώ αντιθέτως αποτελεί πλήγμα στη Δημοκρατία να βγει πρόεδρος με τις δικές της ψήφους.

Παντελής Ζαγοριανίτης

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε